Pride – paraddag

Vi laddade med ordentlig frukost som vanligt. Jag skenade ut på stan en sväng, köpte rygga till Elias som jag spanat in tidigare. Letade efter glitterspray i någon form men jag vet inte hur många ställen jag besökte, det fanns bara inte. Köpte oxå varsin flaska vatten till paraden då solen åter hettade.

Gick från hotellet runt halv ett och hann till Mariatorget precis i tid men där var så rörigt o mycket folk att vi knappt såg vart vi skulle. Lyckades ta oss igenom värsta massan och ställde oss vid kanten för att kunna hoppa in i paraden på lämpligt ställe.

paradstart
I folkvimlet vid Mariatorget.

paradstart2
Vi väntar på att få komma igång och hitta vår plats.

paraden igång
Paraden har kört igång.

Ullis o jag
Väntar på att få komma iväg.

bakom DJ Katja
Mäktig känsla, känner mig glad o stolt! Musiken pulserar och jag bara ler.

publik och paradhav
Publik och parad flyter ihop, massor med folk!

Det var mycket folk längs vägen i stort sett ända fram till Östermalm. Vi gick bakom DJ Katja som pumpade ut hög musik, väldigt hög! Det nästan gjorde ont i öronen emellanåt och många i publiken höll för öronen när vi gick förbi. Hon spelade i alla fall bra musik och var rätt duktig på att få igång oss.

Det blev ett par svettiga timmar men det gick riktigt bra ändå. Svedda ryggar fick vi båda två.

Törstiga vid framkomsten så det blev varsin öl och vatten innan vi åter gav oss på en varsin halloumiburgare. Fanns ganska mycket att välja på i  matväg i år men burgaren är god så vi skippade allt annat.
Hängde ett tag, gick nåt varv.

Började bli kaffesugna. Kaffe letade vi efter redan på torsdagen men det var så mörkt då och svårt att hitta. Nu visste vi att det fanns på 7 Eleven och stegade dit. Intill låg ett bord med gratis choklad som passade perfekt till kaffet.

pridefika
En pridefika med sponsrad choklad.

Vi var rätt trötta efter en lång dag och när man inte partajar eller är i större sällskap blir man lätt trött så vi åkte faktiskt hemåt framåt kvällningen. Tvättade av oss, bytte om och laddade för en räkmacka och drink i hotellbaren men blev så snorkigt bemötta att vi helt enkelt reste oss och gick därifrån. Letade runt lite innan vi slutligen valde Läckerbiten som ligger tvärsöver korsningen från hotellet. Där köpte vi oss en varsin redig öl och lite nötter i stället. Öl är inte så gott att dricka ur plastflaska eller mugg som man får i parken, härligt med en stadig sejdel!

Staropramen o nötter
En ”riktig” öl på trevligt ställe!

sura miner
Riktigt sura var vi på Clarions barpersonal men lite mysigt och behagligt var det att sitta i det blå ljuset utanför Läckerbiten.

Vi var tillbaka på rummet innan midnatt för en sista natt.

~ av Pingolina på 06 augusti 2014.

2 svar to “Pride – paraddag”

  1. Härliga bilder! Du beskriver en skön känsla och får mig att önska att jag var gay =) hahaha. Men allvarligt, jag har alltid velat gå och uppleva paraden men har aldrig kommit till skott, så tack för känslan iaf =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: