Göteborg dag 1

Vi har haft härliga dagar i Göteborg. Mulet den dagen vi kom men sen har solen smekt oss varje dag. Vi har hunnit med en hel del men försökt ta det lugnt. Elias är lite otålig och vill liksom gärna komma vidare medan jag skulle kunna sitta på en filt el bänk ett par timmar och läsa, sola eller så.
Det var oxå lite jobbigt med allt folk ibland, han kände sig osynlig för en del bara sprang på honom.


Lämnar Storvreta i duggregn.


Läser om tromber och förundras.


Vi hann med Göteborgståget o fortsätter resan.

Vi hade bara 20 minuter på oss för att byta tåg och med Fridas och min resa i minnet då de bytte spår i sista minuten var jag lite spänd men det var lugnt. Göteborgståget var försenat så vi fick vänta nån kvart extra. Elias är så duktig och sitter still, inget gnäll alls.

Väl framme skenade vi omkring ett tag, åt lite, köpte Göteborgskortet och in på banken för att sätta in pengar. Obehagligt att bära en massa kontanter på sig. Jag hade ju varit i Göteborg ett par gånger innan så vi lyckades hitta det vi skulle. Sen blev det spårvagn och buss till hotellet. Det låg ca 10 minuter från Liseberg och ganska centralt ändå. Perfekt med Göteborgs city card, fritt inträde eller rabatt på de flesta utflyktsmål samt fri buss, spårvagn och båt!
Tyckte det var dyrt först men jag köpte tvådagars och eftersom jag registrerade på det först vid 15 kunde vi utnyttja det ända till onsdag em. Vi hann med de dyraste sakerna och tror vi tjänade runt 4-500 på det viset.


Vårt hotell, nåt kvarter från Liseberg.


Ingen lyx men ett lagom rum för oss.

Första kvällen hade vi planerat för Liseberg eftersom Elias gärna ville kolla in Lotta. Där var så mycket folk att han tappade lusten helt o hållet för karuseller och sånt så vi tittade mest och så spelade vi lite olika spel i spelhuset typ fotboll och banka på bävrar o sånt.
Inte ville han vara med på tv så vi ställde oss långt bak när Lotta körde igång. Han var nöjd efter en kort stund och vi var rätt trötta efter en lång dag så vi knatade hemåt och såg sista minuterna på tvn i stället.


Törstiga blev vi.

Annonser

~ av Pingolina på 28 juli 2012.

3 svar to “Göteborg dag 1”

  1. Och jag som stod ut och tittade ett helt program efter er… 😉

    Det där med osynlighetskänslan känner vi igen mycket!

    Låter som en härlig första dag, fast lite mycket folk, dårå.

  2. […] fikade och Elias berättade om sin Göteborgsresa. Anna har skrivit om den och visar många fina bilder på sin blogg. Även här och här! Sista dagen i Göteborg skriver hon om här! De hade det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: