Korvgrill och kaffe

Har jobbat hela helgen och slutat 21 fre-sön. Det blir lite tradigt när man får hjälpa samma person i säng 3 kvällar i rad men det har gått bra och vi har haft lugna kvällar. Nu är jag ledig ända till onsdag kl 16.
Schemat är väldigt ojämnt. Vissa veckor börjar jag 7 nästan varje dag och andra som den här har jag nästan bara kvällar och kan sova ut.

Mamma ringde i morse och undrade om jag ville följa med henne och Elias ut i skogen och grilla korv och det nappade jag på, vädret var ju kanon.


Vi parkade bilen och fortsatte till fots.


En fin utsiktsplats.

Vi åkte till Lunda och Vedyxaskogen. Där har jag inte varit på många år. Vi knallade några hundra meter in i skogen till Viltvattnet. Där fanns en utsiktsplats och ett par grillplatser. Vi hade lite tur, grillen var redan igång så det var bara att lägga på korven.


Mamma och Elias laddar grillen.


Det smakar alltid så gott med mat när man varit ute en stund.


Det var lite murrigt ett tag men solen kom tillbaka.

Mamma hade en stuga i Lunda för sisådär 30 år sen eller nåt. Den ligger fint i skogskanten med utsikt över öppna fält mot stan men tyvärr står den och förfaller. Vi gick förbi på tillbakavägen men det var mest bara ett tomt skal kvar och så ett fint lusthus.


En lustig gran med 3 stammar.

Vi hade inget kaffe med oss så vi tänkte avsluta med en kopp ute vid Ulva och skyltar längs vägen upplyste oss om att det var öppet alla dagar, pyttsan! Silversmedjan var nog det enda vi såg som var öppet, nåt kaffe fanns det inte i alla fall. 


Vackert är det vid Ulva hur som helst.

Vi fortsatte till Gamlis och Odinsborg och äntligen fick vi lite kaffe i maggen. Blev avsläppt i Nyby och kände mig pigg och nöjd för en gångs skull.
Slängde bara in blåbärsriset jag plockat och så skuttade jag till Järnia där jag hittade en liten present till fästmön som fixat jobb ett tag framöver.

~ av Pingolina på 31 oktober 2011.

6 svar to “Korvgrill och kaffe”

  1. Låter som en härlig dag! Tack, sötnos, för blommor och ängel! Puss!

  2. Vilken mysigt utflykt !! Grilla korv ute det är götta det !

  3. Vilka härliga bilder. Mysigt med grillat i kylan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: